تذرو
تفاوت های میان iBPMS یا سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار و BPMS

تفاوت های میان iBPMS سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار و BPMS

با پیشرفت سریع فناوری، نرم افزار مدیریت فرآیند کسب و کار یا BPMS در مسیر جدیدی پیش می رود. iBPMS سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار با ادغام فناوری‌های پیشرفته، مانند اتوماسیون روباتیک فرآیند یا RPA و یادگیری ماشین در فرآیندهای روزمره عمل می کند. هدف iBPM بهره مندی از فناوری به منظور ایجاد تجزیه و تحلیل های خودکار و معنی دار در راستای خودکارسازی کاراتر فرآیندها و بهبود کارایی است. درک تفاوت بین iBPM و پلتفرم های BPM سنتی با توجه به جدید بودن آن ممکن است دشوار به نظر برسد اما در این نوشته به تفصیل به شباهت ها و تفاوت های آن ها پرداخته خواهد شد.

iBPMS یا سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار جهشی فراتر از BPM سنتی

iBPMS سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار جهشی فراتر از BPM سنتی

فناوری با سرعتی شگفت انگیز به پیشرفت خود ادامه می دهد. با این حال، بسیاری از فعالان حوزه فناوری با مفهوم مدیریت فرآیند های کسب و کار آشنا هستند. BPM رویکردی ساختاریافته برای بهبود فرآیندهایی است که سازمان ها برای خدمت به مشتریان و ایجاد ارزش ار آن ها بهره می برند. BPM با تجزیه و تحلیل فرآیند کسب و کار، مدل‌سازی نحوه عملکرد آن در سناریوهای مختلف، اجرای تغییرات، نظارت بر فرآیند جدید و بهبود مستمر نتایج، مفید عمل می کند. طبق تعریف، BPM رشته ای پویا با توجه به نقش های سازمانی، قوانین، تاکتیک ها، اهداف کسب و کار و سایر عناصری که دائما در حال تغییر هستند، می باشد. اما در محیط کسب و کار امروزی، آشنایی با مدیریت هوشمند فرآیند های کسب و کار از اهمیت بالایی برخوردار است. iBPMS از یک ابزار BPM کارآمد استفاده و آن را با ویژگی هایی مانند پردازش ابری، پردازش رویداد، تصمیم گیری بلادرنگ و اتصال متقابل سامانه ها بهبود می دهد. به عبارتی ساده تر، iBPM جهشی فراتر از BPM سنتی است که محیطی پویا ایجاد می نماید.

iBPMS سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار به عنوان یک نرم افزار واحد همچنان در حال تکامل است و از زمان معرفی به عنوان یک مفهوم توسط گارتنر در سال 2012، کسب و کارها از آن به عنوان موضوع حایز اهمیت حوزه BPM سازمانی یاد می کنند. پلتفرم‌های iBPMS به سازمان ها امکان می‌دهند تا به راحتی از تجزیه و تحلیل و قدرت BPM از طریق استفاده از فضای ابری، ادغام اینترنت اشیا (IoT)، میان‌افزار پیام‌گرا، نظارت بر فعالیت‌های کسب و کار، هوش مصنوعی (AI) و موارد دیگر بهره ببرند و از طریق این محیط فناوری پویا، کسب و کار خود را برنامه ریزی، خودکار و توسعه دهند.

به گفته تام نول از شرکت CIMI، 3 مورد مزیت برای iBPMS وجود دارد که به شرح زیر است:

1) گسترش خدمات برای کاربران سیار به منظور نزدیک‌تر کردن کاربران سیار به فرآیند بدون توجه به مکانی که در آن قرار دارند.

2) گسترش قابلیت های تحلیلی به منظور افزودن قدرت بیشتر به تجزیه و تحلیل BPM و شناسایی روندها برای بهینه سازی فرآیند.

3) قابلیت پردازش رویدادهای پیچیده بلادرنگ به منظور پردازش رویداد های پیچیده ([1]CEP)

تفاوت ها و شباهت های iBPMS یا سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار با BPMS 

تفاوت ها و شباهت های iBPMS سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار با BPMS 

شباهت های زیادی بین این دو مفهوم وجود دارد اما تفاوت اصلی آن ها در ابزار مدیریت، ارزیابی و تغییر فرآیندهاست. iBPMS سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار از فناوری قدرتمند اتوماسیون گردش کار، ادغام با رسانه های اجتماعی، تجزیه و تحلیل جریانی و مدیریت تصمیم گیری بلادرنگ و سایر ابزارهای گردآوری شده استفاده می کند. در اصل، iBPMS تکامل BPMS با استفاده از ابزارها و فناوری های جدید است که از ابزارهای یادگیری ماشین و سایر فناوری های قدرتمند استفاده می نماید. مزیت اصلی استفاده از iBPMS یا سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار در مقابل BPM سنتی، توانایی ایجاد فرآیندهای تجاری هوشمندتر است. با این حال، در ادامه عمیق تر به تفاوت های آن ها خواهیم پرداخت.

مدیریت فرآیند کسب و کار نیاز به ایجاد گردش کار فرآیندی دقیق و همچنین جمع آوری داده ها برای نظارت و بهبود یک فرآیند خاص دارد. با BPM سنتی، این بدان معنی است که کارمندان وظیفه جمع آوری، یکپارچه سازی، ارزیابی و مدیریت تمام داده های مرتبط با یک فرآیند معین را دارند. اما با iBPMS داده ها را می توان به راحتی به صورت خودکار جمع آوری کرد و با برنامه های مختلف ادغام کرد و حتی بر اساس فرآیند گردش کار تصمیمات منطقی گرفت. این نرم‌افزار می‌تواند داده ‌ها را بسیار سریعتر و با دقت بیشتری نسبت به کارمندان سازمان پردازش و درک نماید.

از داده ها می توان برای هوشمندتر کردن یک فرآیند استفاده کرد. اطلاعات به دست آمده تصمیم‌گیری را هوشمندانه‌تر و کاراتر می‌کند و راه‌ را برای بهینه‌سازی یک فرآیند معین هموار می‌کند. بزرگترین مزیت iBPMS یا سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار توانایی استفاده طرف های درگیر از نرم افزار و داده ها برای تصمیم گیری آگاهانه تر در مورد فرآیند کسب و کار بوده که منجر به نتایج بهتر یا فرآیندی بهینه تر می شود.

یکی دیگر از ویژگی‌های منحصر به فرد iBPM ارتباط آن با انواع فرآیندها و برنامه‌های کاربردی می باشد که اجرای فناوری‌های جدید را از همیشه ساده‌تر می‌کند. با بهره مندی از iBPMS به راحتی می توان همگام سازی ایجاد نمود و یک فرآیند را در چندین برنامه و پلتفرم مدیریت کرد. این امر زمان لازم برای بدست آوردن داده های قابل استفاده به منظور تجزیه و تحلیل را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. iBPM نه تنها اتصال فرآیندها در برنامه‌ها و سامانه‌ های مختلف را آسان‌تر می کند، بلکه رویدادهای مختلف را به طور همزمان پردازش و حتی امکان تصمیم‌گیری بلادرنگ را ایجاد می نماید.

اکثر نرم افزارهای iBPM از فضای ابری استفاده می کنند، این بدان معنی است که نرم افزار نیازی به نصب مستقیم روی هر سامانه نداشته و می توان از راه دور به آن دسترسی داشت و در صورت بروز اتفاق در فضای اداری سازمان، داده ها ایمن باقی می مانند. با استفاده از فناوری‌های مبتنی بر ابر، این نرم‌افزار برای افراد بیشتری فارغ از مکان، در دسترس می باشد و افرادی که از راه دور کار می‌کنند را نیز قادر به استفاده از نرم افزار می نماید.  با سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار ، می‌توان تجزیه و تحلیل‌های پیشرفته‌تری ارائه کرد تا هنگام تصمیم‌گیری‌های مهم درباره تغییر یا تطبیق فرآیندها، اطلاعات بیشتری کسب شود. با استفاده از فناوری‌های مبتنی بر ابر، این نرم‌افزار برای افراد بیشتری فارغ از مکان در دسترس است و افرادی که از راه دور کار می‌کنند نیز قادرند تا از نرم‌افزار بهره برده و از داده‌های بی‌شماری استفاده نمایند. تنوع مناسبی از این ابزارهای نرم افزاری در حال حاضر موجود است، اما هر سال که می گذرد گسترده تر شده و بهبود یافته و قدرتمندتر و مفیدتر می شوند. توانایی مدیریت آسان فرآیندها در هر زمان و هر مکان، امری فوق العاده مفید است، به خصوص اگر کارمندان سازمان باید به عنوان بخشی از وظایف خود به طور منظم سفر کنند. این نرم افزار می تواند حتی پیچیده ترین فرآیندها را مدیریت کند و با طراحی گردش کار و تعاریف مناسب، تصمیمات هوشمندانه و بلادرنگ اتخاذ نماید و زمان تکمیل یک فرآیند را با خطاهای کمتر کاهش داده و عملیات را ساده کند. iBPMS یا سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار به سازمان این توانایی را می‌دهد که بسیاری از جنبه‌های عملکرد کسب و کار، از جمله فرآیندهای تصمیم‌گیری خاص را حتی به صورت بلادرنگ خودکار نماید. این نرم افزار دسترسی به گستره عظیمی از داده های ارزشمند را فراهم می کند که می توان از آنها برای ارزیابی کارایی یک فرآیند معین، عیب یابی و ساده سازی آن استفاده نمود.

در حالی که این نوع ابزار از حدود سال 2012 وجود داشته است، اما در حال حاضر به اندازه کافی قدرتمند و فراگیر شده است و بسیاری از کسب و کارهای بزرگ در حال پیاده سازی آن بر روی ابزارهای سنتی مدیریت فرآیند هستند. ابزار iBPM هنوز در صنعت محبوب نبوده، اما بسیاری بر این باورند که در سال‌های آینده محبوب خواهد بود و پیاده سازی زودهنگام آن برای مشاغل پیشرو، مفید خواهد بود. همانطور که نرم افزار به توسعه ادامه می دهد، قدرتمندتر، مفیدتر و استفاده از آن آسان تر خواهد شد که این امر دسترسی به نرم‌افزار را برای طیف وسیع‌تری از افراد نسبت به افرادی که فقط مهارت‌های فنی دارند، امکان پذیر می‌کند.

مزایای iBPMS یا سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار

  • ادغام بهتر با ابزارهای دیگر
  • تجزیه و تحلیل پیشرفته تر
  • ابزارهایی برای توسعه دهندگان با دانش کمتر برنامه نویسی
  • توانایی مدیریت رویداد های پیچیده
  • قابلیت های ابری
  • امکان حرکت به سمت اینترنت اشیا

iBPMS ابزاری قدرتمند برای آزمایش مدل‌های کسب و کار

iBPMS ابزاری قدرتمند برای آزمایش مدل‌های کسب و کار

توانایی iBPMS سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار در استفاده از فناوری پیشرفته هوش تجاری و در عین حال کاهش موانع توسعه فرآیند، آن را به ابزاری قدرتمند برای آزمایش مدل‌های کسب و کار تبدیل می‌کند. iBPM به طور همزمان تجزیه و تحلیل دقیقی را بر روی مقدار فزاینده ای از داده ها از طریق ادغام با فناوری های پیشرفته تولید و انجام می دهد. بنابراین، با همسوسازی فناوری، داده‌ها و استراتژی، سازمان ها افزایش کارایی را با نرخ بسیار سریع‌تر و هزینه بسیار کمتر تجربه می‌کنند.


[1] Complex event processing

Summary
تفاوت های میان iBPMS یا سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار و BPMS
Article Name
تفاوت های میان iBPMS یا سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار و BPMS
Description
توانایی iBPMS یا سامانه هوشمند مدیریت فرآیند های کسب و کار در استفاده از فناوری پیشرفته هوش تجاری و در عین حال کاهش موانع توسعه فرآیند، آن را به ابزاری قدرتمند برای آزمایش مدل‌های کسب و کار تبدیل می‌کند.
Author
Publisher Name
شرکت مهندسی تذرو افزار
Publisher Logo

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *